Mar 25, 2013

Activitati de primavara pentru copiiCine nu iubeste primavara? Atunci cand pleaca iarna cu gerul si cu zapada, cand nu ne mai ingheata nasul doar in incercarea de a lua o gura de aer proaspat. Bineinteles si iarna are farmecul ei dar atunci cand rasar ghioceii, cand este plin de flori frumos mirositoare, este cu totul si cu totul altceva. Copiii se bucura de orice anotimp dar iarna din pacate sunt mult mai predispusi la imbolnavire, din cauza jocului pe derdelus apar si probleme de sanatate. Ei bine primavara mai lasam putin garderoba groasa in cuier si ii putem lasa mult mai linistiti la joaca. Copii sunt cei mai bucurosi cand pot sta cat mai mult la aer curat si se pot juca in voie.
 Pentru a putea sa le consumam energia intr-un stil constructiv trebuie sa le facem un program celor mici. Trebuie sa avem grija de acestia printr-un program de sportiv, putem sa-i inscriem la cursuri sportive, unde, pe langa frumoasa dezvoltare a organismului le putem forma corpul mult mai armonios, un copil care face sport este clar un copil mai sanatos. Nu trebuie sa ne limitam la plimbarile prin parc sau mersul de sambata de la bunici, daca tot este o vreme mult mai frumoasa afara, de ce sa nu profitam alaturi de copii, sa ne bucuram si sa ne facem mai mult timp pentru acestia. Copilul chiar daca isi doreste mai mult timp alaturi de copiii de varsta lui cu siguranta va aprecia si prezenta parintilor in viata lor.

Trebuie sa-i ajutam la fiecare pas si sa-i sprijinim in deciziile pe care vor sa le urmeze in viata, dar in primul rand trebuie sa stim cu adevar ce vor si ei. Sa avem discutii sincere si deschise, comunicarea ne ajuta atat pe noi cat si pe ei, in felul asta, ii putem intelege noi pe ei dar si ei pe noi.

Desi si in cadrul cresei sau gradinitei copiii au activitati in aer liber, este bine sa tinem cont de activitatile pe care le putem face noi cu ei. Asadar, cateva activitati de primavara pentru copii, pen langa jocurile in aer liber, ar putea fi:

  • Plimbari in aer liber prin parc
  • Plimbari cu rolele
  • Plimbari cu bicicleta
  • Desene cu creta pe asfalt
  • Plantati flori
  • Joaca badminton sau tenis
  • Activitati de voluntariat: curatenie, plantat flori, copacei
  • Mergi la Gradina Botanica
  • Mergi la picnic

No comments:

Post a Comment