Apr 2, 2013

Programe educative pentru copii



Program educativ pentru copii
Inca de la cea mai frageda varsta este nevoie de aplicarea unui program pentru cei mici. Incepand cu bebelusii, copiii sugari, care au nevoie de stabilizarea orelor mesei, pana la copiii scolari sau prescolari. Copilul trebuie sa aiba startul de siguranta, incredere si stabilitate din partea parintilor. Programul copilului trebuie sa implice dezvoltarea capacitatii de concentrare si acest lucru se poate intampla doar atunci cand copiii incep sa cunoasca culorile, alfabetul si numaratoarea prin intermediul jocurilor.

Copilul este foarte activ, plin de energie si are nevoie de joaca, asadar parintele trebuie sa-l ajute folosind cea mai simpla metoda de invatare, joaca. Cu ajutorul jocurilor, copilul poate sa devina mult mai interest sa afle lucruri noi si sa ajunga sa fie interesat de bani, deci mare grija la recompense. Nu trebuie neaparat sa folosim recompense sau sa  ii facem sa le placa un lucru doar cu ajutorul obiectelor, trebuie sa le captam atentia si vor dori singuri sa aplice si mai departe invatatul.

Exista o serie intreaga de jocuri, ilustrate in carti sau pe internet, pana la urma ce inseamna joaca de-a invatatul? Pai este foarte simplu, copilul isi roaga parintele, spre exemplu, sa-I citeasca o poveste. Parintele vine, ii citeste si la sfarsit sau alta data ii explica povestea pe intelesul lor. Pai din start avem o lectie de romana, explicatia personajelor din basme, intelegerea textului ( pe intelesul lor) rolul negative al raului din basme si bineinteles reusita binelui. Ei bine, copilul, daca observati isi doreste sa i se mai citeasca povesti, basme. Ei doresc informatii si timp cat mai mult petrecut impreuna cu parintii.

Programul educativ al copilului nu prea are limita sau ‘’turn off’’, parintele tot timpul ii raspunde la intrebari si daca nu ati observant inca, copilul pune foarte multe intrebari. Copiii au nevoie de informare si informatie, isi doresc sa cunoasca tot mai multe lucruri si imaginati-va cat de simplu le puteti capta atentia atunci cand totul se face sub forma de joaca. Cresa, gradinita sau scoala, indeferent ca este vorba de cresa sau gradinita cu program de vara sau after school, au un rol foarte important.

No comments:

Post a Comment