Jul 19, 2012

De ce prefera copiii dulciurile?


Nu se stie cu exactitate cauza pentru care copilul prefera dulciurile, specialistii spun ca aceasta dorinta vine din cauza laptelui matern, se spune ca de acolo ar porni dorinta de dulce dar nu se stie inca nimic sigur, oricum cert este ca copilul doreste mult mai mult si este mult mai receptive la dulce decat la acru sau sarat. Cerinta de dulce apare in special in perioada de crestere. 

Există, însă, surse naturale de zahăr, mult mai sănătoase pentru micuţ. Printre aceste surse se numără fructele uscate, fructele proaspete, nucile, alunele, stafidele, care pe lângă gustul dulce şi bun pe care îl au sunt bogate şi în vitamine, minerale şi proteine. Se poate adauga suplimentar peste toate aceste alimente miere, pentru un surplus de zahar natural. 

Timpul in care se servesc dulciurile adica inainte sau dupa masa este relativ. Parerile sunt impartite de la un specialist la altul. Unii specialisti si chiar si bunici nostri ar putea confirma cum ca dulciurile sau prajiturile se servesc dupa masa, altii spun ca se poate gusta putin inainte de masa. Masa este foarte importanta in perioada de creste dar foarte importante sunt si gustarile care sunt intre cele doua mese, macar de doua ori, iar aici, putem apela la produsele mai sus mentionate cu zahar natural.

Incercati sa le oferiti copiilor alimente cat mai naturale, evitati dulciurile din comert, faceti-le copiilor un program de masa bogat in vitamine, proteine si calciu, copiii aflati increstere au nevoie de dulciuri si prajituri, nu au nevoie in schimb de zahar, cel putin nu cum si l-ar dori.

In cazul sarbatorilor sau zilelor de nastere putem face exces de dulciuri, in sensul sa ii acordam celui mic libertatea de a consuma mai multe dulciuri, inclusive dulciuri de cofetarie. O cofetarie buna este Giuseppina, de unde puteti comanda torturi online pentru copii, deoarece sunt facute cu multa responsabilitate si grija pentru sanatate.

Crese pentru copii


Cresele au fost create in primul rand pentru parinti, atunci cand acestia lucreaza de dimineata pana seara si nu au cu  cine-si lasa copiii, apeland la crese de stat, crese particulare sau private. Aici exista personal calificat care poate oferi incredere si siguranta copilului dumneavoastra. Din nefericire in ziua de azi, unde totul este foarte scump, pentru a trai decent, nu in lux, un cuplu tanar care reuseste sa aiba un copil ajunge sa-si dea seama ca nu poate avea libertatea necesara de la serviciu. Din pacate locurile de munca care se gasesc in ziua de azi nu prea permit timp liber si din nefericire parintii ajung sa-si duca copiii, de la varste fragede, la crese.

Copiii au parte de atentie, ingrijire si curatenie dar nu au parte de parinti atat cat si-ar dori acestia, fiind viata noastra din ziua de azi foarte scumpa si complicata, tot mai multi apeleaza la serviciile oferite de cresele din Romania. Tot mai multi parinti doresc sa petreaca mai mult timp alaturi de copiii lor dar din pacate putini reusesc. Pana la urma exista siguranta si garantie pentru copilul dumneavoastra intr-un astfel de centru precum cresa, dar din pacate lipseste prezenta parintelui. 

Incercati prin toate mijloacele posibile sa ramaneti alaturi de copil. Anii  acestia nu-i puteti intoarce si sunt foarte importanti in educatia si formarea copiilor. Bineinteles ca primesc un tratament bun si la cresa, insa parintii nu ti-i inlocuieste nimeni. Dragostea parintilor este incomparabila si neconditionata. Ei bine veti spune ca vin si iau copiii seara de la cresa, de accord, dar toata ziua si-o petrec cum? Copilul are nevoie de mama si de tata sau macar de unul din ei, altfel se formeaza si pleaca in viata un copil ingrijit de mic de parinti.

Cresele sunt o modalitate buna si sigura de a ajuta cuplurile sa isi poata lasa copilul mic in grija cuiva in cazul in care acestia nu au timp. Situatiile difera de la caz la caz dar daca tot apelati la un astfel de centru, asigurati-va ca va lasati copilul pe maini bune, de incredere si bineinteles sigure. Exista crese particulare care ofera copiilor afectiune si dragoste, pentru ca ei au nevoie de afectiune mai mult decat adultii. Un exemplu este cresa busybees.ro, unde personalul este calificat si isi dedica tot timpul copiilor intr-un mod care ii ajuta pe cei mici sa se dezvolte corect.

Cum motivezi copiii sa-si faca temele


Copiii au nevoie in orice domeniu de motivatie nu doar atunci cand vine vorba de teme. NU trebuie sa priveasca facutul temelor ca fiind o pedeapsa sau o sarcina. Trebuie sa inteleaga ca rolul lor este sa invete. Daca aveti probleme in trimiterea celor mici la teme, atunci trebuie sa luati in considerare ca atunci cand sparg ceva prin casa sau gresec cu ceva nu trebuie sa plicam metoda : ‘’ Treci la teme!, Dute in camera ta! Sau Ti-ai facut temele?’’ copilul trebuie sa inteleaga ca nu ste o pedeapsa din partea parintilor sau profesorilor facutul temelor.

Motivatia pe care trebuie sa o aiba orice copil este invatatul, nu facutul temelor, chiar daca parintii au intentia sa ii trimita la teme nu trebuie sa foloseasca expresii care ii fac pe acestia sa se fereasca de facutul temelor. Stabiliti o rutina pentru teme, chiar daca vor sa-si aleaga momentul cand vor sa lucreze la teme, puteti sa-i lasati dar sa-i supravegheati si sa-i ajutati. Indiferent ca cei mici vor sa isi faca temele dupa scoala sau dimineata, dumneavoastra trebuie sa va convingeti ca acestia chiar lucreaza la tema si ca atunci cand au o problema in rezolvarea ei, interveniti ca parinti.

Nu ar trebui sa folositi bani sau alte bunuri pentru a va  mitui copilul sa-si faca temele, incercati cu recompense verbale. Stabiliti impreuna cu el momentul cand acesta vrea sa-si faca temele, precum si locul unde vrea sa-si desfasoare aceasta activitate. Daca copilul are nevoie de ajutor in folosirea timpului in mod organizat, ajuta-l sa invete ce inseamna sa acorzi prioritate anumitor sarcini si cum sa isi puna termene limita pentru unele treburi. Organizarea o data facuta devine rutina iar aceasta il ajuta si atunci cand creste si isi poate aranja mult mai usor viata si prioritatile, datorita formarii din copilarie.
Atentie mare cu televizorul sau calculatorul, acestea trebuie oprite atunci cand copilul lucreaza la teme, altfel atentia acestuia este distrasa si nu se poate concentra in liniste. Creati-i copilului spatiul optim pentru a invata si formati-i o rutina din acest lucru.