Care este cel mai bun loc pentru a depozita cafeaua si a maximiza durata de
depozitare a boabelor de cafea? La loc racoros, in spatii intunecate, in spatii
uscate, in frigider? Sau poate in congelator? Cand gasesti Cafea boabe la pret accesibil, vrei
sa achizitionezi o cantitate mai mare, insa de multe ori poate nu stii cum sa
depozitezi in mod corect cafeaua. Multe
persoane cauta pe internet “cafea pret”,
pentru a gasi cafea boabe la un pret
accesibil, insa “cafea pret” nu este
sintagma care intoarce cele mai ieftine magazine care comercializeaza cafea. Mai
jos iti vom prezenta cateva sfaturi pentru a depozita orice tip de cafea boabe.
Perioada de valabilitate comerciala dupa recoltarea cafelei
Boabele de cafea verde sunt, in general, stocate intr-un
mediu uscat si pot rezista pana la zece ani sau poate chiar si mai mult fara sa
expire. Boabele de cafea verde sunt cunoscute si sub numele de “cafeaua fara varsta”. Cu timpul,
boabele de cafea verde isi pierd aciditatea si se maresc.
Perioada de consum dupa cumpararea cafelei din rafturile
magazinelor
Boabele de cafea care au fost prajite au o durata optima de
2 pana la 4 saptamani in cazul in care este depozitata corespunzator. Dupa
primele doua saptamani cafeaua poate
incepe sa-si piarda aroma, asadar ideea de a cumpara cafea proaspata este
intotdeauna cea mai buna alegere. In mod ideal, cafeaua ar trebui sa fie
macinata chiar inainte de a fi bauta. Cel mai bun mod de a depozita cafeaua
neutilizata este in punga in care a fost ambalata. Pungile pentru cafeaua
prajita sunt realizate astfel incat sa pastreze proaspata cafeaua praita, fara
a influneta in mod negativ gustul acesteia.
Indiferent cum este depozitata, cafeaua pana la urma isi
pierde aroma. Restaurantele sau cafenele achizitioneaza de obicei cafea
proaspata, spre exemplu daca ai de mers cu copilul al o scoala de dans, la corul Bravissimo sau la pictura,
activitati care iti permit timpul liber de a bea o cafea in oras, poti testa sa
vezi aroma unei cafele intr-o vafenea sau intr-un restaurant.
Punga de cafea se pune in interiorul unui recipient care
este inchis etans, ferit de lumina si de umiditate, la temperatura camerei sau
chiar mai rece putin, daca acest lucru este posibil. Boabele de cafea sunt
poroase si absorb umezeala, precum si mirosurile din jur. Ele sunt, de asemenea,
perisabile si isi vor pierde aroma si savoarea de-a lungul timpului, cu atat
mai repede daca nu sunt depozitate corespunzator.
Gustul si aroma cafelei proaspete se poate pastra asadar
daca sigilati punga in care ati cumparat-o si o depozitati intr-un recipient
inchis etans, la temperatura camerei sau poate chiar la o temperatura mai
scazuta decat cea a camerei.
No comments:
Post a Comment