Jan 26, 2013

Aria de cunoastere


Totul se invata cu ajutorul jocurilor la varste fragede, pentru a capta atentia celor mici aveti nevoie de lucruri care sa-I atraga. Acestia se concentreaza mai usor cu ajutorul joculetelor.


Cunoasterea unui copil trebuie formata inca  din primii ani de viata ai acestuia. Acestuia trebuie sa i se explice majoritatea lucrurilor pe care le intreaba, pe intelesul lui. Copiii au nevoie de atentia parintilor si de timpul acestora. Parintele trebuie sa observe, la copilul lui, ce ii place cel mai mult sa faca, sa aiba discutii sincere si dese cu acesta pe toate temele posibile si acceptabile unei varste fragede. Parintele trebuie sa ia in calcul nevoia de cunoastere a copilului, trebuie sa fie indrumat si educat. Chiar daca nu va vine sa credeti copilul se poate educa foarte simplu. 

Pe langa bine stiutul exemplu pe care il ofera parintii, adica ce vede in casa incearca sa urmeze, dar si bineinteles propria educare. Daca copilul devine prea rasfatat si ajunge sa-i raspunda educatoarei sau proferoarei , atunci este o problema. Pentru a se evita astfel de lucruri copilului trebuie sa i se prezinte prin exemple si prin fapte ceea ce este bine si ce nu sis a I se explice de ce. Copilul sa nu credeti ca daca este rasfatat la maxim este si fericit, din contra. Un copil rasfatat ajunge rasfatat doar atunci cand parintii nu au timp destul pentru el si il ‘’mituiesc’’ cu tot felul de jucarii sau dulciuri. Va considera ca in viata orice are o rasplata. Daca stam bine sa ne gandim chiar asa e dar depinde in ce masura. Daca ne angajam la o firma foarte buna, care ne ofera un salariu bun, nu trebuie sa privim acest lucru ca fiind motivul pentru care urmeaza sa ne cumparam masina dorita. Trebuie privit in urmatoarea perspectiva: am un serviciu bun, imi place ce fac si imi pot permite si luxul de a avea masina dorita plus o familie si copil. La noi in tara a devenit lux sa ai un copil, din pacate.


Revenind la copiii, acestia trebuie integrati in lumea invatatului, trebuie sa le oferim  placerea de a pune mana pe o carte. Toate lucrurile trebuie gandite cu grija inainte de a le prezenta celor mici.


No comments:

Post a Comment