Jul 19, 2012

De ce prefera copiii dulciurile?


Nu se stie cu exactitate cauza pentru care copilul prefera dulciurile, specialistii spun ca aceasta dorinta vine din cauza laptelui matern, se spune ca de acolo ar porni dorinta de dulce dar nu se stie inca nimic sigur, oricum cert este ca copilul doreste mult mai mult si este mult mai receptive la dulce decat la acru sau sarat. Cerinta de dulce apare in special in perioada de crestere. 

Există, însă, surse naturale de zahăr, mult mai sănătoase pentru micuţ. Printre aceste surse se numără fructele uscate, fructele proaspete, nucile, alunele, stafidele, care pe lângă gustul dulce şi bun pe care îl au sunt bogate şi în vitamine, minerale şi proteine. Se poate adauga suplimentar peste toate aceste alimente miere, pentru un surplus de zahar natural. 

Timpul in care se servesc dulciurile adica inainte sau dupa masa este relativ. Parerile sunt impartite de la un specialist la altul. Unii specialisti si chiar si bunici nostri ar putea confirma cum ca dulciurile sau prajiturile se servesc dupa masa, altii spun ca se poate gusta putin inainte de masa. Masa este foarte importanta in perioada de creste dar foarte importante sunt si gustarile care sunt intre cele doua mese, macar de doua ori, iar aici, putem apela la produsele mai sus mentionate cu zahar natural.

Incercati sa le oferiti copiilor alimente cat mai naturale, evitati dulciurile din comert, faceti-le copiilor un program de masa bogat in vitamine, proteine si calciu, copiii aflati increstere au nevoie de dulciuri si prajituri, nu au nevoie in schimb de zahar, cel putin nu cum si l-ar dori.

In cazul sarbatorilor sau zilelor de nastere putem face exces de dulciuri, in sensul sa ii acordam celui mic libertatea de a consuma mai multe dulciuri, inclusive dulciuri de cofetarie. O cofetarie buna este Giuseppina, de unde puteti comanda torturi online pentru copii, deoarece sunt facute cu multa responsabilitate si grija pentru sanatate.

No comments:

Post a Comment