Oct 23, 2015

Cum stimulam dezvoltarea gandirii creative la bebelusi





Este foarte important cum invatam copilul sa-si foloseasca mintea, ce anume ii prezentam si ce-l facem sa inteleaga de la o varsta frageda. Tine de parinti ceea ce intelege si ce informatii primeste copilul, daca ne referim la informatii in general, dar daca facem referire la gandirea creativa si notiuni informative de diverse forme, atunci cu siguranta copilul are nevoie de materiale adecvate varstei, jucarii bebelusi, carti pentru copii mici sau alte auxiliare potrivite pentru copiii cu varsta sub un an.

Pentru dezvoltarea gandirii celor mici exista si diferite jocuri, fie chiar si online. Cartile sunt foarte importante, ele ii pot ajuta pe cei mici sa-si puna mintea la contributie, ii ajuta sa-si  dezvolte imaginatia. Parintii trebuie sa gasesca toate metodele pentru ca cel mic sa-si poate dezvolta creativitatea si gandirea. De multe ori si bani reprezinta un impediment, asa ca de exemplu la Toyz.ro exista reduceri finale la jucarii.

Un copil are nevoie de "acel ceva" care ii poate starni interesul, sa-i capteze atnetia, sa-l faca curios si sa aiba interes mare in legatura cu ce ii prezinta parintele. Prin povestile pe care le cititi celor mici trebuie sa stiti ca le dezvoltati creativitatea si modul de a gandi spre bine. De cele mai multe ori puteti observa cum intotdeauna binele invinge raul in basme, este foarte bine totusi ca cel mic sa inteleaga si realitatea, faptul ca exista obstacole si ca uneori le depasesti cu brio, alteori nu si ca trebuie sa invete din greseli. De multe ori copilul ajunge la momentul in care vrea sa vada ce face eroul din poveste sau cum se descurca in fata spanului, spre exemplu. 

Nevoia de cunoastere vine alaturi de dorinta de citit. Oricat de greu va silabisi la inceput copilul, incetul cu incetul, va ajunge sa citeasca singur carticelele preferate si dupa, de la o anumita varsta mai mare, chiar romane. Depinde foarte mult de parinti cum stimuleaza creativitatea copilului, de modul cum ii prezinta lucrurile si de creativitatea acestora, dupa parinti se dezvolta si copilul. Invata ce vede sau ce-l invata parintii, mai tarziu apar educatorii si profesorii.

Pana la urma ce vede copilul in casa este cel mai important, el imita cand este mic aproape tot ce aude sau ce ocupatie are parintele, devenind curios si la un moment dat putand copia pe parinte.

No comments:

Post a Comment