Oct 23, 2015

Primii ani de viata sunt fundamentul dezvoltarii ulterioare a copilului

Primii ani din viata sunt fundamentali devoltarii ulterioare a copilului deoarece atunci invata si acela este momentul in care trebuie sa invete lucrurile esentiale. Copilul trebuie sa plece de acasa cu un bagaj de cunostinte, valori si de ce nu, principii. Pana la urma copilul cand este mic este destul de receptiv la tot ce misca si parintele este primul care "misca" prin presma lui, copilul in parinte are si trebuie sa aiba incredere totala. Copilul are nevoie de jocuri educative, jocuri matematice sau logice care sa ii dezvolte gandirea. La Educlass sunt produse de calitate, preturi corecte, rate fara dobanda si reduceri. In poza de mai sus este vorba de jocul geometria fractiilor, joc educativ din care copilul va intelege perfect fractiile.

Copilul are nevoie de sprijin indiferent de varsta, iar parintele trebuie sa-i asigure acest lucru indiferent de conditii. Pana la urma important nu este cati bani exista in casa sau in conturile bancare, ci esential este timpul alocat celui mic, conteaza foarte mult cat timp de calitate ii oferiti copilului. Bineinteles ca banii din cont ajuta si ofera o oarecare siguranta si stabilitate, dar trebuie sa le oferim si timp celor mici, nu numai sguranta pe care bugetul sau venitul lunar ne-o pot oferi. Exista foarte multe jocuri educative pentru copii pe care le puteti juca impreuna cu cel mic, ajutandu-l astfel sa isi dezvolte abilitatile creative si de gandire.

In primii ani din viata trebuie sa le aratam celor mici adevaratele valori, trebuie sa le facem timpul util si trebuie neaparat sa-i invatam sa pretuiasca timpul si sa-l foloseasca eficient. Copilul trebuie inscris la cateva cursuri sau la un sport, trebuie sa inteleaga cat de important este mediul inconjurator dar si cat de important este sportul in viata oricarui individ. In primul rand pentru o crestere sanatoasa si armonioasa trebuie sa-I inscriem la sport, in al doilea rand pentru ca el sa aiba un program de exercitii fizice. Intotdeauna un copil invatat cu un program ajunge un copil educat si disciplinat. Foarte importanta este educatia, sarbatorirea zilei educatiei are o semnificatie din ce in ce mai mare in randul cadrelor didactice.

Invatati-l pe copil lucruri esentiale, inca de la cele mai fragede varste. Daca nu aveti timpul necesar pentru a va ocupa de propriul copil, atunci trebuie neaparat sa apelati la ajutor. Nu apelati doar la ajutorul bunicilor, ei pot fi depasiti de anumite situatii, plus ca poate unii dintre ei sunt destul de obositi sau satui de munca. Puteti sa apelati la crese sau la bone specializate si cu multa experienta. Foarte important este sa verificati orice persoana are legatura cu educatia copilului.

No comments:

Post a Comment