Nov 28, 2016

Italia, destinatie frecvent aleasa de romani




Italia este una dintre tarile cu cautare din partea romanilor. Firmele de transport persoane  anunta plecari Romania Italia zilnic, majoritatea romanilor alegand transport Italia Romania cu ruta directa pentru diferite orase, precum Napoli. Perioada cea mai propice pentru transport Italia Romania este de obicei la inceputul sau la sfarsitul fiecarui an. Eurolines este una dintre cele mai mari firme de Transport si Plecari Italia Romania, avand curse de transport persoane cu plecari Romania Italia aproape zilnic, mai putin pe perioada verii.

 Una dintre cele mai frecvente destinatii pentru cei care aleg transport Italia Romania este orasul Napoli, oras cu o industrie infloritoare inca din anii 1700. Goethe, in calatoria sa la Napoli in anul 1787, si-a manifestat uimirea in fata haoticului trafic napolitan: “Toti circula pe toate partile si chiar si asa fiecare isi gaseste drumul si ceea ce cauta”. In anul 1902, scriitorul Otto Julius Bierbaum afirma dezgustat: “Numai cine a condus o jumatate de ora printr-o suburbie a orasului Napoli stie sa aprecieze intr-adevar placerea linistii”. Pe atunci poetul credea ca se afla instr-un spital de nebuni temperamentali, nu isi imagina excesele de circulatie pe care Napoli si orasele mari in general, urmau sa le mai suporte.

Nu numai strazile orasului Napoli constituie un tumult continuu. S-ar parea ca tot orasul traieste intr-o permanenta stare de exceptie, ca si cum a impaca ireconciliabilul in Napoli ar fi cel mai firesc lucru din lume. Favoritismul, mizeria si luxul alcatuiesc o realitate vitala care depaseste orice limita.

Napoli ascunde un farmec straniu, o frumusete unica, chiar daca pare stearsa de negura timpului. Mirosul specific de mucegai este impregnat in partea veche a orasului si in casele de la perfierie. Vechea stralucire a palatelor paleste in umbre. Acolo unde stralucea arhitectura, azi se desprind fragmente din tavanuri, putrezesc barnele, iar pe fresce cresc ciuperci.

Napoli este un oras burghez, ca si Edinburg sau Lubeck. Aici, capricioasa roata a norocului a facut sa treaca doua mii cinci sute de ani de-a lungul carora napolitanii au tolerat toate suveranitatile straine. Insa acolo unde dominatia straina trece prin istorie ca un fir conductor, se capata obiceiul de a reactiona cu flexibilitate, de a profita de avantaje si de a dezvolta darul improvizatiei. Asadar Napoli si Italia in general, reprezinta destinatii in care romanii prefera sa plece, firmele de transport persoane facand transport Italia Romania zilnic, cu plecari Romania Italia dus.


No comments:

Post a Comment