Nov 27, 2015

Un eveniment pe care nu il vei uita niciodata



Bruxelles, capital Belgiei, dar si capitala politica a Europei, gazduieste odata la doi ani, un eveniment unic in lume: festivalul Covorului de Flori. Festivalul Covorului de Flori are loc in luna August. Este vorba de un covor cu peste un milion de flori, begonii, care sunt asezate in diferite forme de obicei geometrice ce alcatuiesc cel mai mare covor de flori din intreaga lume. Un city break in Belgia porneste cu rezervarea unor bilete de avion, apoi va trebui sa scoateti la indemana insemnarile de calatorie, pe care sa le discutati in timp ce impachetati bagajele impreuna cu cei dragi. 


O calatorie la Bruxelles pentru a vedea acest minunat covor de flori inseamna si vizitarea orasului, o mare parte a istoriei Europei putand fi derulata in fata ochilor tai, chiar si fara sa ai un ghid turistic. In orice caz, trebuie sat ii cont ca poti gasi bilete avion low-cost si sa ajungi la destinatie chiar in cateva ore. 

Festivalul Covorului de Flori se tine in Grand Place, centrul istoric al capitalei Belgiei, incepand cu anul 1971, pana in prezent. Expozitia acopera aproape 2 kilometri patrati de flori si atrage zeci de mii de turisti, de fiecare data. Covorul de flori este aranjat in Grote Markt iar expozitia dureaza numai 3 zile. Pentru a vedea mai bine covorul de flori, se poate urca la etajele superioare ale primariei, la balcon, cu ocazia aceasta vei vizita si primaria din Bruxelles. Balconul este foarte mic, insa datorita faptului ca lumea este extreme de civilizata, iti va veni randul cat ai clipi.

Tema covorului de flori este de fiecare data alta, niciodata nu s-a repetat. Covorul imita covoarele turcesti, dar se aseamana foarte mult si cu modelele traditionale romanesti. Cine stie, poate exista o legatura intre aceste aspect de pe vremea lui Stefan cel Mare, nu se stie. 

Peste 300 de flori de begonia sunt asezate pe fiecare metru patrat de covor. Pest 100 de voluntary sunt prezenti sa ghideze oamenii, sa taie bilete pentru balconul primariei sau pentru alte necesitati. Da, intr-adevar accesul la balconul primariei costa 5 Euro, insa se merita, pentru ca iti permite o vedere de ansamblu extrem de frumoasa. Aici poti vedea mai multe detalii despre preturile biletelor de avion pe cele mai circulate rute.


No comments:

Post a Comment