Dec 27, 2015

Afectiuni dentare - ce servicii alegem?




Oricine a avut in viata de-a face cu minim o carie, fie ea cat de mica, mai ales in perioada copilariei. Nu este usor intotdeauna sa gasesti o clinica de stomatologie si pentru copii  clinica de stomatologie care sa aiba un department care sa  fie specializat in tratamente speciale pentru copii.

In perioada anilor ’80 – ’90 se organizau in scoli controale stomatologice. Sunt sigura ca multi dintre cei care au fost in scoli pe vremea aceea au trait o intamplare amuzanta dar de asemenea au fost profund marcati de vizita la stomatolog. O cititoare ne-a povestit ca, copil fiind, in clasa a doua prin anul 1988, a fost impreuna cu clasa la un control stomatologic organizat in scoala si stia ca are o carie. Acest control i-a speriat pe majoritatea copiilor, cititoarea noastra recunoscand ca avea inima cat un purice datorita cariei pe care se gandea ca acel medic i-o vat rata pe loc. Din cauza sperieturii, a urinat pe scaunul in care statea. S-a ridicat, un alt baietel luandu-i locul. Cand acel baietel s-a ridicat de pe scaun, toata lumea a dat vina pe el si toti colegii au ras de el. Asadar, cititoarea noastra a scapat basma curata, insa ulterior si-a dat seama cat de mult marcheaza astfel de experiente pe oameni.

O clinica de stomatologie care este specializata in tratamentele pentru copii are personal pregatit special pentru a evita mersul la dentist o trauma pentru copil. O astfel de clinica de stomatologie este clinica Trident, care stie sa previna anxietatea si are o echipa multidisciplinara care permite accesul oricarui copil, chiar si celor cu probleme generale de sanatate sau afectiuni dentare avansate.

Teama, anxietatea si durerea sunt principalele aspect cu care este asociata o vizita la o clinica de stomatologie. Fie ca le intruneste pe toate sau nu, un copil trebuie sa fie tratat intr-un mod diferit fata de adulti. Serviciile de stomatologie inteligibila fac acest lucru posibil, astfel ca celui mic ii este prezentata clinica, apoi medical si apoi tipurile de interventii si efectele ei. Copilul trebuie sa stie din timp ce va urma, astfel ca teama ii va fi inlaturata.

No comments:

Post a Comment