Dec 27, 2015

Produse "BIO"




Produsele asa numite  "BIO" au inceput sa apara ca ghioceii in amurg de primavera. In mod normal, “BIO” ar trebui sa fie considerat acel standard normal pe care ar trebui sa-l indeplineasca toate produsele pentru sanatate si toate alimentele. Produsele secom, suplimentele natural sanatoase care sunt de obicei bazate pe plante, au patruns si in piata romaneasca. Astfel de produse secom care sunt de fapt produse bio, naturale,  sunt considerate a fi cele mai bune de pe piata. 

Termenii BIO sau ECO au patruns adanc in mintile copiilor nostril, care au pierdut notiunea care de fapt inseama normalul. In zilele noastre normalul inseamna aditivi, E-uri, conservanti si alte substante chimice care agita organismul si ii creeaza o directive de dezvoltare mult prea rapida. Ai observant ca in zua de azi copiii, die ca sunt la gradinita sau la scoala, dar mai ales la scoala, sunt foarte agitati? Nu au stare, nu au rabdare, nu pot sta intr-un loc fara sa se foiasca, sunt bezmetici si foarte neatenti de multe ori? Ei bine, acest lucru se datoreaza in mare parte alimentatiei pe care o au. Noi am gasit la Bioportal numai produse bio, sanatoase, pe care le recomandam cu incredere oricui. 

Daca ii oferim copilului dulciuri sau recompense sub forma de dulciuri si aici ne referim la: ciocolata, jeleuri, bomboane, dropsuri etc., atunci putem avea parte de un copil care nu isi gaseste locul, un copil hiperactiv, insa din pacate situatia nu este atat de simpla. Toate aceste dulciuri, pentru ca sunt atat de frumos colorate si ii fascineaza pe copii, contin aditivi si coloranti sintetici. Colorantii sintetici sunt cei care le dau culorile frumoase si cu toate ca sunt coloranti alimentari, sunt sintetici, uitati-va pe prospect din curiozitate si o sa vedeti si cati E-uri contin pe langa coloranti artificiali. Inlocuiti dulciurile cu vitamine din fructe, oferiti-le fructe si atunci vor ave energie dar nu vor deveni hiperactivi. Sanatatea copilului tau trebuie sa fie cel mai important lucru, pentru o dezvoltare a organismului frumoasa si sanatoasa trebuie sa aiba o alimentatie corespunzatoare varstei.
Oricum un copil este foarte energic din natura lui, nu doriti sa devina foarte energic sau sa sufere de obezitate. Da, dulciurile mai sus mentionate pot crea problem si se poate ajunge la o glicemie crescuta si chiar la diabet, cei mici isi pot strica dintii si bineinteles pot aparea problem de obezitate.

No comments:

Post a Comment