Apr 27, 2016

Ce este blefaroplastia ?




Blefaroplastia este o interventie chirurgicala cosmetica ce corecteaza pleoapele molesite, “cazute” sau pufoase prin indepartarea depunerilor de grasime in exces din zona aflata in jurul ochilor; blefaroplastia este operatia estetica la pleoape. Dupa cu totii stim, pleoapele “cazute” pot crea probleme vederii, interventia chirurgicala are un scop functional in afara de cel cosmetic.  

In cazul in care incepi sa ai probleme cu vederea si suspectezi o problema care crezi ca se datoreaza pleoapelor, este necesar sa mergi de urgenta la medic. Se va consulta un chirurg plastic de incredere pentru a afla detalii complete despre aceasta interventie chirurgicala cosmetica si pentru a verifica daca intr-adevar problema necesita interventie de blefaroplastie. Trebuie sa fii sigur daca esti un candidat pentru chirurgia pleoapelor.

Serviciu solicitat chiar si numai pentru chirurgie estetica, blefaroplastia nu doar ca elimina depunerile de grasime nedorite si excesul de piele din jurul pleoapelor, ea ajuta, de asemenea, in consolidarea tendoanelor muschilor din jur pentru a repozitiona sprancenele. Inainte sa mergi sa vezi daca reprezinti candidatul ideal pentru o operatie de blefaroplastie, hai sa vedem ce implica aceasta procedura. 

Cum se efectueaza blefaroplastia?

Una sau mai multe incizii mici vor fi efectuate de-a lungul liniilor naturale ale pleoapelor. Acestea pot sa fie pe pleoapele inferioare sau pe pleoapele superioare, in functie de necesitate. Pasul urmator il reprezinta indepartarea depunerilor de grasime in exces. Partea finala a interventiei chirurgicale implica inchiderea inciziilor prin utilizarea unor suturi foarte fine. Intreaga procedura are o durata destul de scurta, de aproximativ o ora sau doua de la incepere si pana la finalizare.

Ulterior operatiei sunt aplicate bandaje sterile mici pe zona afectata, acest pas putand fi considerat ca o interventie post chirurgicala. Chirurgul va prescrie o reteta care va contine picaturi pentru ochi, analgezice si unguente necesare in timpul recuperarii. In cele mai multe cazuri, firele se scot la doua zile dupa chirurgia pleoapelor. Rezultatele blefaroplastiei pot varia in functie de fiecare pacient in parte, totul in functie de calitatea pielii, starea de sanatate sau varsta pacientului. 

Chirurgia pleoapelor este realizata de obicei la adultii care au tesuturile faciale sanatoase. Aptitudinile fizice si emotionale ale pacientului reprezinta un alt factor de care se va tine cont in efectuarea interventiei chirurgicale.

No comments:

Post a Comment