Jul 28, 2016

Cat timp petreci stand pe scaun?




Poate te intrebi uneori cat timp petreci in fata unui calculator sau stand pe scaun, in general. Ce crezi despre pozitia corpului tau in acele momente? Chiar acum, in timp ce citesti acest articol, acorzi o atentie deosebita pozitiei corpului tau? Stai intr-o pozitie corecta, chiar daca ai un scaun ieftin? Ai o pozitie verticala dreapta care sa nu afecteze coloana vertebrala. In zilele noastre, utilizatorii de calculator petrec foarte multe ore in fata acestuia, iar timpul petrecut in fata unui calculator sau laptop este in continua crestere. 

De multe ori oamenii utilizeaza laptopuri sau citesc articole de pe tablete sau telefoane mobile, insa si atunci, pozitia pe care o adopta este fie intins pe o canapea sau pe podea, fie pe scaune ieftine care nu sunt realizate corespunzator sau tot felul de pozitii ciudate care par sa ofere confort pe moment, insa pe tot parcursul vietii ar putea avea efecte pentru sanatatea coloanei vertebrale. De multe ori pozitia pe care o ai cand stai pe telefonul mobil, tableta sau laptopul tau este cu capul usor aplecat, lucru care afecteaza de asemenea coloana vertebrala. 

Coloana vertebrala nu este facuta din otel, si cu siguranta nu doresti sa petreci timpul in statiuni medicale, din moment ce poti corecta acest lucru chiar acum. Chiar si un scaun ieftin poate fi bun, daca este construit corect. Acorda atentie pozitiei tale, poti gasi pe internet chiar, scaune ieftine pentru birou sau pentru acasa.

Cateva sfaturi pentru un sezut corespunzator:

  • Pastreaza coloana vertebrala in pozitie dreapta
  • Tine picioarele intr-o pozitie confortabila
  • Fa in asa fel incat umerii si bratele sa fie intotdeauna relaxate
  • Redu inclinarea capului si tine ecranul calculatorului chiar in fata ta, nici mai sus nici mai jos
  • Fa pauze din cand in cand, chiar daca doar te uiti pe fereastra, si concentreaza-ti privirea pe obiectele indepartate, pentru a antrena ochii si in aceasta directie. 


Indiferent de locul in care esti, odata la o ora sau la o ora si jumatate, ridica-te din sezut, intinde picioarele si odihneste-ti ochii. Este necesar sa ai in vedere, pe termen lung, achizitionarea unui scaun ergonomic, care sa iti poata oferi o pozitie corecta pentru coloana vertebrala, picioare, umeri si brate.

No comments:

Post a Comment