Jul 19, 2016

Cum depozitezi cafeaua in mod corect?




Care este cel mai bun loc pentru a depozita cafeaua si a maximiza durata de depozitare a boabelor de cafea? La loc racoros, in spatii intunecate, in spatii uscate, in frigider? Sau poate in congelator? Cand gasesti Cafea boabe la pret accesibil, vrei sa achizitionezi o cantitate mai mare, insa de multe ori poate nu stii cum sa depozitezi in mod corect cafeaua. Multe persoane cauta pe internet “cafea pret”, pentru a gasi cafea boabe la un pret accesibil, insa “cafea pret” nu este sintagma care intoarce cele mai ieftine magazine care comercializeaza cafea. Mai jos iti vom prezenta cateva sfaturi pentru a depozita orice tip de cafea boabe.


Perioada de valabilitate comerciala dupa recoltarea cafelei

Boabele de cafea verde sunt, in general, stocate intr-un mediu uscat si pot rezista pana la zece ani sau poate chiar si mai mult fara sa expire. Boabele de cafea verde sunt cunoscute si sub numele de “cafeaua fara varsta”. Cu timpul, boabele de cafea verde isi pierd aciditatea si se maresc.



Perioada de consum dupa cumpararea cafelei din rafturile magazinelor

Boabele de cafea care au fost prajite au o durata optima de 2 pana la 4 saptamani in cazul in care este depozitata corespunzator. Dupa primele doua saptamani cafeaua poate incepe sa-si piarda aroma, asadar ideea de a cumpara cafea proaspata este intotdeauna cea mai buna alegere. In mod ideal, cafeaua ar trebui sa fie macinata chiar inainte de a fi bauta. Cel mai bun mod de a depozita cafeaua neutilizata este in punga in care a fost ambalata. Pungile pentru cafeaua prajita sunt realizate astfel incat sa pastreze proaspata cafeaua praita, fara a influneta in mod negativ gustul acesteia.

Indiferent cum este depozitata, cafeaua pana la urma isi pierde aroma. Restaurantele sau cafenele achizitioneaza de obicei cafea proaspata, spre exemplu daca ai de mers cu copilul al o scoala de dans, la corul Bravissimo sau la pictura, activitati care iti permit timpul liber de a bea o cafea in oras, poti testa sa vezi aroma unei cafele intr-o vafenea sau intr-un restaurant.

Punga de cafea se pune in interiorul unui recipient care este inchis etans, ferit de lumina si de umiditate, la temperatura camerei sau chiar mai rece putin, daca acest lucru este posibil. Boabele de cafea sunt poroase si absorb umezeala, precum si mirosurile din jur. Ele sunt, de asemenea, perisabile si isi vor pierde aroma si savoarea de-a lungul timpului, cu atat mai repede daca nu sunt depozitate corespunzator. 

Gustul si aroma cafelei proaspete se poate pastra asadar daca sigilati punga in care ati cumparat-o si o depozitati intr-un recipient inchis etans, la temperatura camerei sau poate chiar la o temperatura mai scazuta decat cea a camerei.



No comments:

Post a Comment