Aug 28, 2016

8 beneficii ale unui tavan casetat





Tavanele false sunt cunoscute si sub numele de tavan casetat sau plafon suspendat. Un tavan fals este de fapt un plafon care este atarnat de materialul original. Pentru un tavan fals casetat metalic perforat, constructorii diferite materiale precum fibra de sticla sau fibre minerale. Un tavan casetat schimba decorul intregii camere, oferind o aura deosebita incaperii, fie ca este vorba de un spatiu de birouri sau un apartament de locuit. De multe ori, constructorii prefera sa foloseasca si metal sau lemn pentru a imbunatati decorul. 

Procesul de instalare a unui tavan casetat incepe de multe ori cu firele care sunt adesea atasate la tavan. Apoi sunt instalate canalierele si canalele pentru suport, de multe ori acestea fiind realizate din plastic alb. Urmatoarea etapa implica plasarea placilor in interiorul canalelor, intregul proces putand fi completat cu usurinta si fara effort prea mare. In momentul in care personal de specialitate participa la realizarea unui tavan fals, totul decurge conform planului cu un effort minim, fiecare om care participa la operatiune facand foarte bine tot ceea ce este de facut.

Casetele sau dalele, cum mai sunt numite, sunt disponibile in diferite dimensiuni si pot fi comandate si personalizate si in functie de cerinte specifice. Spre exemplu, exista gresie in forma dreptunghiulara, care poate fi achizitionata chiar si din magazinele online. 

Un tavan casetat prezinta cateva avantaje de baza, unele dintre beneficii fiind urmatoarele:

  1. Usor de instalat. Tavanul fals este destul de usor de instalat prin utilizarea uneltelor pe care le poti gasi in orice gospodarie. 
  2. Izolare fonica – unul dintre cele mai mari avantaje ale tavanului fals este ca acesta reprezinta un bun izolator fonic, diminuand zgomotul.
  3. Posibilitatea de a alege o varietate de modele – poti gasi tavan casetat in foarte multe sortmente de culori si modele, cu diferite texturi. 
  4.  Material ignifug – tavanul fals este rezistent la foc.
  5. Eco-friendly – aceste produse sunt cunoscute ca fiind eco-friendly, fiind un produs reciclabil considerat prietenos fata de mediul inconjurator.
  6. Firele si cablurile montate intr-un tavan fals sunt mai usor de accesat in cazul in care este nevoie de o reparatie.
  7. Rezistenta la umiditate – tavanul fals impiedica aparitia umiditatii si instalarea mucegaiului sau a altor bacterii.
  8. Eficienta energetica – datorita efectului unic de izolare, un tavan fals ajuta la reducerea caldurii in timpul verii si la pastrarea acesteia pe timp de iarna.

No comments:

Post a Comment