Aug 28, 2016

Ce trebuie sa stii despre sistemul de franare





Sistemul de franare este unul din aspectele cele mai importante cand vine vorba despre piese auto la un automobil. Acesta ajuta la reducerea vitezei, la franare sau la oprirea masinii. Poate mentine pe loc masina daca aceasta se afla intr-o treapta de viteza. In cazul in care masina are cutie de viteza manuala, un kit ambreiaj este unul dintre cele mai importante elemente ale masinii. Spre exemplu, un kit ambreiaj pentru Dacia Logan sau un kit ambreiaj pentru orice alta masina presupun acelasi lucru ca functie majora: cuplarea progresiva a motorului la cutia de viteze a masinii sau intreruperea fluxului intre motor si cutia de viteze.

Hidraulica este frana principala, aceasta fiind comandata prin intermediul pedalei de frana care actioneaza simultan la toate rotile vehiculului. Frana de mana este de fapt frana de parcare, aceasta actionand pe doua roti si de obicei sunt cele din spate astfel incat placutele preseaza pe discuri oprindu-le.

Sistemul ABS sau antiblocaj asigura o franare mai sigura a masinii indiferent de starea carosabilului sau de alti factori. Astfel cu ajutorul sistemului ABS vehiculul nu dereapeaaza si poate fi controlat cu mai mult usurinta  indiferent de starea carosabilului. Daca montam placute noi de frana acestea necesita rodare, mai exact 200 km dar trebuie evitate opririle bruste sau franarile bruste. Daca discurile de frana produc la un moment dat un zgomot puternic care nu poate fi oprit prin franare mai lunga, trebuie sa stii ca in acest caz trebuie inlocuite discurile de frana.

Sistemul de franare necesita lucrari efectuate impecabil si intr-un mod precis. In cazul in care nu se respecta acestea si lipseste experienta necesara in piese auto, se recomanda cautarea unui service auto specializat, serios si de incredere. Trebuie efectuate lucrari precise, cu grija si cu o mare atentie. Exista sistemul de franare al rotilor, care consta in apasarea placutelor si sabotilor pe discurile respective (tamburii de franare). Sistemul de franare este compus din patru sisteme: sistemul de actionare, sistemul de transmitere, sistemul de franare al rotii si sistemul electronic de siguranta.

Pentru o siguranta mai mare la volan aveti nevoie de verificarea sistemului de franare, fiecare piesa in parte este importanta. Acest sistem va salveaza viata cand va asteptati mai putin.

No comments:

Post a Comment