Oct 30, 2016

Afla cele mai importante lucruri pentru dintii tai si ai copilului tau





Multe persoane spun din cele auzite de la altii ca aproape orice copil trebuie sa poarte aparat dentar. Fie ca este un aparat dentar safir sau un aparat dentar invizibil, sau unul pe care il porti doar noaptea, exista astfel de persoane care au impresia ca aproape orice copil trebuie sa poarte un aparat dentar. Ei bine, numai un medic stomatolog poate spune daca un aparat dentar trebuie sau nu purtat si pentru ce perioada de timp.

Medicul dentist ne poate explica periajul corect al dintilor care trebuie efectuat de cel putin 2 ori pe zi, dimineata si seara. Este esential sa aplicam un periaj corect pentru dinti, deoarece multi nu efectueaza miscarile corecte si astfel periajul poate dauna danturii si gingiilor.

Pasta de dinti contine fluor. In general fluorul este cel mai folosit in tratamentul stomatologic profilactic. Acest lucru se intampla deoarece fluorul este foarte benefic daca este aplicat corespunzator. Fluorizarea ajuta la imbunatatirea structurii si rezistentei dentare.

Importanta periutei de dinti

Pentru o ingrijire optima a dintilor este nevoie si de o periuta de dinti corespunzatoare. Periuta de dinti optima are peri moi, preferabil din nailon, cu firul rotunjit la varf, pentru a nu irita dintii si gingiile in timpul periajului. Pe piata sunt  trei tipuri de periute de dinti: hard, medium sau soft. Alegerea ideala este cea de tip medium, deoarece o periuta tare va irita gingiile, iar cea soft nu va fi eficienta in curatarea dintilor. Periuta de dinti trebuie schimbata la fiecare 3 luni.

Pentru o igiena corespunzatoare a danturii puteti urma sfaturile standard ale marilor clinici de stomatologie:

  1. ·         Este bine sa va periati dintii de cel putin 2 ori pe zi (dimineata si seara) ;
  2. ·         Folosirea unei ape de gura care contine fluor este benefica pentru intretinerea danturii;
  3. ·         Este necesar sa utilizati ata dentara;
  4. ·         Puteti folosi geluri bogate in fluor;
  5. ·         Mergeti la medicul stomatolog pentru detartraj o data la 4 - 6 luni ;
  6. ·         Mergeti la medicul stomatolog pentru o curatare profesionala a dintilor (prin jet de apa cu bicarbonat)
  7. ·         Mergeti la medicul stomatolog pentru un periaj profesional o data la cateva luni;

No comments:

Post a Comment