Oct 30, 2016

Ce trebuie sa stii despre masina ta




Un automobil este format din mai multe sisteme, fiecare ingloband un numar impresionant de piese auto cu particularitati si utilitati individuale. Pentru un necunoscator, anatomia unui autovehicul poate fi coplesitoare. Toate piesele auto sunt importante, insa caseta directie este una dintre piesele auto la care nu va concentrati poate prea tare atentia. Spre exemplu, o caseta directie pentru Volkswagen Golf 4 poate fi achizitionata online, dar si de la firme de dezmembrari. Este un trend in ultimul timp pentru a educa publicul sa cumpere piese auto de la dezmembrari: casete directie, turbine, injectoare si altele.

Cand vine vorba de pret caseta directie, acesta nu este destul de mare, insa poate ajunge si la cateva sute de euro, in functie de masina. De multe ori o caseta directie se strica in primul rand datorita gropilor de pe sosea, pietrisului sau sinelor de tramvai. Acest lucru se intampla din cauza ca socurile sunt preluate de roti si transmise catre suspensii, care prin bielete absorb energia cinetica ce este transferata catre componentele de la caseta directie


Asadar aceste casete directie sunt oarecum sensibile, insa nu trebuie sa ne speriem de posibilele stricaciuni si nici de pret caseta directie. Spre exemplu, o caseta directie Golf 4 costa intre 350 lei si 2000 lei, insa functionalitatea este aceeasi.
Pentru a spori capacitatea motorului si a eficientiza procesul de combustie, motoarele diesel, precursoarele motoarelor cu injectie de benzina, au devenit si mai performante prin adaugarea grupului turbosuflanta, format dintr-o turbina si o suflanta. Aceste piese auto au rolul de a recicla gazele evacuate dupa primul ciclu de ardere, castigand energie care, in mod normal, ar fi fost pierduta.

Din aceeasi perspectiva a evolutiei, motorul diesel in 4 timpi functioneaza la fel ca motorul Otto in patru timpi, cu diferenta ca modelele Diesel folosesc doar aer pentru compresie. La temperatura de pana la 900 de grade atinsa in interiorul cilindrului, aerul se aprinde prin introducerea unor vapori foarte fini de motorina, care iau foc instantaneu. Prin urmare, acest tip de motor nu mai are nevoie de bujii sau de carburator.

Cel mai bine este sa intrebi un specialist care se pricepe la autoturisme ce iti recomanda pentru masina ta, indiferent ca este vorba de casete directie, motor, turbina sau altele.


No comments:

Post a Comment