Oct 30, 2016

Cand trebuie sa te sperie o durere de dinti?




Durerile de dinti apar cand nu te astepti. Fie ca este vorba de copii sau adulti, cand apare o durere dentara, prioritatea este aceeasi. Cu o durere dentara nu mai poti face fata activitatilor zilnice in mod corespunzator. O durere de dinti poate avea mai multe cauze, tocmai de aceea este bine sa mergi la medicul stomatolog chiar si pentru cea mai mica durere de dinti, mai ales daca aceasta persista pentru o perioada mai mare de doua zile.


Pedodontie - Dentitia copiilor

Pedodontia este o parte a medicinei dentare care are grija de tratarea dintilor de lapte ai copiilor si a dintilor permanenti ai tinerilor. Pedodontia include tratamente profilactice pentru prevenirea aparitiei cariilor ceea ce este foarte  importanta la fel ca si tratamentul in sine, deoarece unele probleme aparute la dintii de lapte pot cauza nereguli la aparitia si dezvoltarea dintilor permanenti.

CityDent ofera servicii de specialitate cu metode netraumatizante intr-un mediu cald si prietenos, in care copii dumneavoastra pot veni cu placere. 


Eruptia dintilor

Dintii definitivi incep sa apara cand copilul ajunge in jur de 6 ani, primii dinti permanenti care apar sunt molarii si incisivii din partea de jos a gurii. Dintii permanenti apar pana in jurul varstei de 21 de ani. Cand apare o durere de dinti la copilul mic, acest lucru este normal si nu trebuie sa mergi la dentist daca stii despre ce este vorba decat daca cel mic are peste 6 ani, moment cand orice durere dentara ar trebui sa inceteze in cazul unor dinti perfect sanatosi. La adulti de exemplu, exista intre 28 de dinti permanenti si 32, incluzand maselele de minte.

Tartrul reprezinta un aspect foarte des mentionat de medicul stomatolog. Multa lume aude diverse metode de a inlatura tartrul cu ajutorul unor substante chimice. Acest lucru este si ineficient, deoarece tartrul va ramane acolo si este si foarte toxic.    

Daca observati ca un dinte se misca, nu evitati sa efectuati detartrajul din acest motiv. Dintele este mobil tocmai datorita placii bacteriene si a tartrului depus pe el. Daca amanati detartrajul in aceste conditii, problema se va agrava. Daca iti este frica de detartrajul standard, si de multe ori pe buna dreptate, cel mai bine este sa cauti o clinica stomatologica ce ofera detartraj prin laser.


No comments:

Post a Comment